MIDDELKERKE - De Texelse veldriijdster Denise Betsema (26) heeft haar uitstekende seizoen zaterdag nog maar eens bevestigd door de Superprestige-veldrit van Middelkerke te winnen. Ditgebeurde op dezelfde dag dat zij een nieuw contract tekende bij haar ploeg Marlux-Bingoal.

Denise Betsema reed in september nog rond als semiprof en stond op dat moment 72e op de wereldranglijst. Na enkele goede prestaties beloonde het Marlux-Bingoal team haar in november met een profcontract. Omdat de prestaties nadien door bleven gaan werd zij hedenmorgen bekroond met een nieuw contract dat loopt tot 2023 aangezien er ook andere kapers op de kust waren om de revelatie van het seizoen binnen te kunnen halen.

Gesterkt door het vertrouwen wist Betsema 's middags ook nog eens de laatste Superprestige-rit van dit seizoen te winnen in Middelkerke door Ceylin Carmen de Alvaredo en Loes Sels achter zich te laten. Denise Betsema die enkele weken geleden viede werd bij haar WK-debuut staat inmiddels in de top drie op de wereldranglijst.