PALMA - Op de voorlaatste dag van het Europees Kampioenschap RS:X windsurfen in Palma klimmen windsurfers Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe naar plaats één en twee in het klassement. Zaterdag wacht de windsurfers samen met de rest van de top tien de afsluitende medalrace om dubbele punten.

Van Rijsselberghe finishte vrijdag als twaalfde, eerste en vierde en staat daarmee in het algemeen klassement voorlopig op de tweede plaats op dertien punten achter zijn trainingspartner Kiran Badloe. Voor de afsluitende medalrace betekent dat dan ook dat Van Rijsselberghe om kans te maken op het goud zelf moet winnen en Badloe niet hoger dan een achtste plaats mag varen.

Van Rijsselberghe, in Palma bezig is aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen, zag het EK van te voren niet als een piek-evenement en is nu dan ook al tevreden met het resultaat.

Van Rijsselberghe: "Het was een prima dag, ik heb netjes gevaren en ben blij met de resultaten. Ik ga morgen natuurlijk mijn best doen maar heel eerlijk, Kiran staat heel wat puntjes voor dus het zal lastig worden. May the best man win!"

Badloe die vrijdag twee keer als tweede en een keertje als zevende finishte en daarmee de leiding pakte was uiteraard opgetogen. Badloe: "Het was een lekker dagje met zeewind, dat maakt het varen leuk. Het is altijd super om een één-tweetje met Dorian te varen dat was een hoogtepuntje vandaag. Ik heb steady gevaren en de anderen de fouten laten maken. Ik heb veel zin in morgen dus dat komt goed."