KOKSIJDE - Annemarie Worst heeft zondag de Wereldbekerwedstrijd in Koksijde op haar naam geschreven. Het was de eerste zege sinds een jaar voor de 25-jarige Nunspeetse. In het Vlaamse duinzand hield ze Denise Betsema en Lucinda Brand achter zich.


Worst, wiens vorm de laatste weken al groeiende was, voelde zich thuis in het zanderige parcours van Koksijde in een wedstrijd die wederom werd geregeerd door de Nederlanders. Aan het eind bleek zelfs dat de eerste negen plekken werden bezet door Oranje-rensters, een ongekende weelde.

Samen met de Texelse Denise Betsema was het Annemarie Worst die de wedstrijd wist te maken. De twee rensters wisten zich al vlot te ontdoen van wereldkampioene Lucinda Brand en gingen gezamenlijk door. In de laatste ronde plaatste Worst vervolgens een demarrage die Betsema te machtig was. Met liefst zeventien seconden voorsprong ging de Nunspeetse over de finish. twintig seconden achter Betsema pakte Brand het brons.

Het trio was een dag eerder ook al succesvol tijdens de Superprestige-rit in Merksplas. Toen bleek Brand de sterkste voor Worst en Betsema.