DE KOOG - Alcmaria Victrix is na drie wedstrijden de trotse koploper van de 4e Klasse A. De ploeg van trainer Arjan Huisman wist zondag de eerste reis van dit seizoen naar Texel af te sluiten met een 1-4 zege op De Koog.

Met liefst drie Texelse ploegen in de vierde klasse zal de bootreis naar het eiland dit seizoen nog tweemaal moeten worden gemaakt, maar feit is dat het eerste tripje de Alkmaarders goed beviel. In De Koog wist men namelijk snel orde op zaken te stellen en was het duel feitelijk na twintig minuten al beslist.

In de 13e minuut opende Max Bakkum de score met een kopbal na een corner van Koen Rootring en vijf minuten later wist Rory Weisscher die score te verdubbelen na een voorzet van Nick Kleefman. De Koog was nog niet bekomen van de schrik of de Alkmaarders hadden ook de derde er al inliggen via Djoï de Vries. Op slag van rust kon de thuisploeg toch iets terug doen via Iepenburg waardoor men met 1-3 naar de kleedkamers ging.

Na de pauze volgden er kansen over en weer, maar bleven doelpunten lang uit. In de uiterste slotfase begon Rick Does echter aan rush die hij ook nog eens doeltreffend wist af te ronden met een 1-4 eindstand tot gevolg.