DE KOOG - Tegen directe concurrent SRC uit Schagen heeft De Koog goede zaken gedaan .Na 92 spelen eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de Kogers.

Trainer Martin Koorn kon door een aantal teruggekeerde wintersporters weer nagenoeg beschikken over een volle blauwe locomotief. Alex Daalder was weer wat hersteld van zijn dijbeenblessure en ook Sander De Haan en Daan Illeman reisde weer 1e klas mee.

Er was wel een trajectwijziging doorgevoerd. Machinist Koorn spoorde net als vorige week met een 4-4-2 opstelling, waardoor de backs, Rick Sluitpost en Andries Kuip, in balbezit veelal konden ´opstomen.´

Gelijk na de aftrap stonden de koppen van de Koog spelers op scherp. Met een gecontroleerde druk werd ieder duel aangevlogen. SRC kreeg daardoor niet de mogelijkheid om lekker in de wedstrijd te komen. Het moest voor de Schagenaren in de omschakeling gebeuren, maar dat lukte nauwelijks. Echter De Koog had de controle en vooral de verdediging keurig op orde. Het centrale duo bestaande uit Bart-Jan Grisnigt en Daan Illeman was vandaag een prima tandem. Mede door een ontluisterend spelinzicht, pareerde ze iedere lange bal vakkundig op routine. Ook de snelle backs Andries Kuip en Rick Bijpost waren een plaag voor de tegenstander.

Na een klein halfuur spelen kwam De Koog op voorsprong. Uit een corner van Jesse Wonder kwam de bal bij Alex Daalder. Daalder haalde met zijn chocoladespaan uit, waarna de bal keurig in de verre hoek belandde: 1-0

Een raar moment tekende de staart van de eerste helft. De leidsman zag ´iets´ gebeuren in het zestienmetergebied, waarna hij in het strafschopgebied een indirecte vrije trap gaf tegen De Koog. SRC, begreep het ook niet maar mocht vanaf een metertje of 13 uithalen op het doel. De eerste poging werd gekeerd door keeper Eddy Witte, maar de scheidsrechter vond dat de muur te snel inliep. Dus kregen ze een tweede poging en die werd gekeerd door een goed opgestelde Andries Kuip.

Het gretige De Koog wilde meer en bleef de druk op de tegenstander opvoeren. Kort voor rust had Daalder nog een levensgrote kans na een prima voorzet van Miko Honigh. Daalder poeierde met een ietwat gehaast schot, van dichtbij over.

Na de thee was er niet veel veranderd aan het spelbeeld. De Koog was op zoek naar een tweede treffer, maar ving tot dusver alleen maar bot. Kansen waren er genoeg maar de bal wilde er maar niet in. Lucas Ipenburg kreeg tot twee keer toe een schietkans, maar de keeper bracht redding. Ook Sander De Haan geloofde zijn ogen niet nadat hij van dichtbij had afgedrukt. Zijn schot ging via een tegenstander naast. SRC probeerde wat meer druk vooruit te geven, maar De Koog kon daar vaak onderuit spelen.

Gezien het wedstrijdbeeld kon een tweede treffer voor De Koog nagenoeg niet uitblijven. Lucas Ipenburg maakte aan alle hoop van de gasten een einde, door een prachtige lange voorzet van Miko Honigh behendig langs de keeper te tikken: 2-0

Ook de jeugdopleiding van De Koog werpt inmiddels zijn vruchten af. Steijn Brouwer (16) kwam in de 73e minuut in de ploeg voor de moegestreden Andries Kuip. De jongeling speelde een prima partij en laat zijn treinkaartje in het vervolg graag knippen door machinist Koorn.

Sander de Haan kreeg zijn tweede gele kaart en dus de rode kaart voorgehouden, nadat hij iets te hard door ging op een tegenstander. Ondanks een man minder, bleef De Koog op alle fronten druk geven. 3-0 werd het in de 90e minuut door Joren ´baklap´ Bakker die een wederom een prachtige pass van Miko Honigh in één keer op de linker pantoffel nam: 3-0 Dit was tevens de eindstand.

“Wat een fijne middag heb ik beleefd. Gewoon weer zoals vanouds, zoals we deze competitie begonnen. Een prima teamprestatie. We hadden iets meer goals moeten maken, als ik dan één klein kritiekpuntje moeten hebben, maar alle lof naar m´n spelers die vandaag gewoon een prima pot op de mat leggen. Ook past het 4-4-2 systeem ons op het moment misschien wat beter. Het lijkt erop of alle bladeren op de ´rails´ zijn verdwenen en we weer voluit kunnen ´stomen´ om in termen van de jongens te spreken, grapt trainer Martin Koorn.”

Volgende week is De Koog vrij en de week erop, op zondag 10 maart speelt De Koog wederom thuis. Ditmaal tegen de nr. twee van de 4e klasse A, Conzelo Aanvang: 14:00 uur.