TEXEL - Het eerste weekend van oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ook bij Ecomare en Museum Kaap Skil laten wetenschappers je dit weekend kennis maken met hun werk. Altijd al meer willen weten over onderzoek aan zeehonden of het werk van een archeoloog? Dan is nu je kans!

Lezingen bij Ecomare
Op zondag 2 oktober vertelt zeehondenonderzoeker Sophie Brasseur van Wageningen Marine Research om 12, 13 en 14 uur over haar zenderonderzoek met zeehonden. De korte lezing heeft als titel Zeehond op de radar en is gratis voor bezoekers van Ecomare. Het aantal beschikbare plaatsen is wel beperkt, gratis kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa.

Wytze weet ‘t
Bij Museum Kaap Skil kun je archeoloog Wytze Stellingwerf uithoren over zijn werk. Wytze werkt 1 dag per week bij Museum Kaap Skil. Hij heeft inmiddels honderden opgedoken objecten uit de collectie van het museum en van lokale duikers in handen gehad. Hij kan er heel enthousiast over vertellen! Kom zaterdag tussen 12 en 16 uur naar het Archeolab bij Museum Kaap Skil om te ontdekken wat het werk van een archeoloog inhoudt.

Help de conservator
Wil je zelf eens voelen hoe het is om een object te onderzoeken? Doe dan op zaterdag 1 of zondag 2 oktober mee met de activiteit Help de conservator. Je kunt hiervoor beide dagen in de Museumstudio van Museum Kaap Skil terecht tussen 14 en 16 uur.