TEXEL - Het onlangs verschenen boek van Lodewijk Dros 'Eiland in de nevel' beschrijft Texel in 1791, gezien vanuit het romantische oogpunt van Pieter Kikkert. Dros en Ecomare organiseren op zaterdag 15 juni eenmalig een wandeling door de noordkop van Texel in de geest van Pieter Kikkert.

Schrijver Lodewijk Dros en Ecomare-bioloog Pierre Bonnet hebben zich laten inspireren door de tocht die Pieter Kikkert eind achttiende eeuw maakte. Hij wandelde over het hele eiland en beschreef wat hij zag. De aangeboden wandelexcursie beslaat 15 kilometer over het voormalige schiereiland Eierland. Start- en eindpunt zijn bij Vakantiepark De Krim.

Lodewijk Dros geeft bij de start een korte toelichting op de route en tips om op z'n 18de -eeuws te wandelen. Pierre Bonnet begeleidt de wandelaars tijdens de voettocht en verbindt het landschap van nu met de beschrijvingen van Kikkert. De tocht duurt ongeveer 4 uur en wordt onderbroken door een pauze waarin een authentiek Eierlands gerecht kan worden geproefd. Inschrijven voor de tocht 'In de voetsporen van Pieter Kikkert' kan op ecomare.nl bij Excursies. Deelname kost € 19,50, het aantal deelnemers is beperkt.