DE COCKSDORP - Het lijkt af en toe wel herfst op het eiland, maar op de vuurtoren scheen gisteren de zon! Vuurtorenmedewerker Salko de Wolf kon op maandag 31 juli de 55.000ste bezoeker in het zonnetje zetten. De familie Zaal uit Putten was de gelukkige. Bij binnenkomst werden ze verwelkomd door Salko, die het gezin verblijdde met gratis toegang en een tas vol leuke vuurtoren-souvenirs.


Meneer Zaal was als kind al onder de indruk van de Vuurtoren en met name de omloop met zichtbare kogelgaten. De laatste jaren komen ze als gezin vaak op Texel, en dit jaar was zijn dochter eindelijk groot genoeg om ook de klim naar boven te maken en van het uitzicht te genieten. "Heerlijk even uitwaaien, we treffen het met dit weer!"

Want weer of geen weer, bovenop de vuurtoren is het altijd prachtig. "Onweer zie je van verre aankomen, spectaculaire buienluchten trekken voorbij. Het is hier geen 10 minuten hetzelfde", zegt Salko, die tussen de drukte door graag even naar buiten mag gluren. "In augustus en september zien we soms een mooie waterhoos op zee!"

Vorige week liep het storm qua bezoekers, en tikte de teller in rap tempo richting de 55.000. Een stuk meer dan vorig jaar, toen het aantal in deze zomerweek nog net onder de 50.000 lag.

Familie Zaal heeft genoten, en is boven weer lekker uitgewaaid. Er is geen mooiere plek op het eiland om de wolken voorbij te zien trekken, en als eerste de zon weer te zien verschijnen. Zelf ervaren? De vuurtoren is dagelijks te bezoeken tussen 10 en 17 uur.