DE COCKSDORP - In de beide herfstvakantieweken is de vuurtoren op dinsdag, woensdag en donderdag tot 21 uur geopend. Op deze dagen kun je dus ook kiezen voor een tijdslot tijdens de schemering of in het donker. Of zorg dat je met zonsondergang boven bent en geniet van het unieke uitzicht terwijl de hemel roze kleurt!


Vanaf de Texelse vuurtoren zijn, bij helder weer, de lichtbundels van de vuurtorens van Den Helder, Vlieland en Terschelling 's avonds goed te zien. De verlichting op de schepen, in de huizen van de Cocksdorp en van de vuurtoren zelf maken het tot een unieke ervaring om de toren in het donker te beklimmen. Mocht het onverhoopt heel hard gaan waaien, dan kan besloten worden de toren te sluiten. Dit gebeurt vanaf windkracht 8.

Bij de vuurtoren is het vooraf kopen van een tijdslot, in tegenstelling tot de andere musea, nog wel noodzakelijk. Dit heeft ook belangrijke voordelen voor de bezoeker: met een kaartje ben je verzekerd van je bezoek en dankzij het beperkte aantal kaartjes per tijdslot blijft de drukte beperkt. Zeker bij de avondopenstellingen is het aan te bevelen ruim op tijd een kaartje te kopen. De vuurtorenmedewerkers weten uit eerdere ervaringen dat deze tijden erg gewild zijn.

De verlengde openingstijd van de vuurtoren is op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 oktober. Op deze zes dagen is de toren tussen 10 en 21 uur te bezoeken. Alle andere dagen van oktober is de vuurtoren van 10 tot 17 uur geopend.