TEXEL - Deze zomer krijgen bezoekers van Museum Kaap Skil 15 % korting als ze tussen 10 en 11 uur bij het museum arriveren. Volwassenen betalen dan € 8,10, kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen voor € 5,80 naar binnen. De korting geldt bij aankoop van kaartjes aan de kassa op elke ochtend in juli en augustus.

Met de korting wil Museum Kaap Skil vroeg bezoek stimuleren om zo de aantallen bezoekers wat meer te spreiden over de dag. Er hoeven geen online tickets met tijdslots meer gekocht te worden bij dit museum, zodat mensen spontaan kunnen besluiten naar binnen te gaan. Zulke spontane bezoeken vinden meer in de middag plaats dan in de ochtend, vandaar dat de speciale ochtend-korting in het leven is geroepen.

De korting kan alleen aan de kassa worden verrekend; niet online. Dit geldt ook voor eventuele andere kortingsacties. Omdat er niet meer gereserveerd hoeft te worden bij Museum Kaap Skil, kunnen ook houders van een Museumkaart of Texelpas weer gewoon binnenlopen. Het museum aan de Heemskerckstraat in Oudeschild is elke dag open van 10-17 uur.