TEXEL - In de voorjaarsvakantie is het vaak echt museumweer. Dat komt goed uit, want bij Ecomare en Museum Kaap Skil kun je je urenlang vermaken en ontdek je telkens weer iets nieuws. Bovendien zijn er extra activiteiten die een bezoek nóg leuker maken.

Bij Ecomare zijn de dieren de grootste trekkers. De zeehonden, bruinvissen, vogels en dieren in het Zeeaquarium. Veel jonge kinderen zijn niet weg te slaan bij de aquaria; zij kunnen eindeloos kijken naar de platvissen die zich zo geweldig camoufleren, de heremietkreeften die in een slakkenhuis wonen en de zeesterren die tegen de glazen wand kruipen. Ook het zeelaboratorium en de strandvondstenkar zijn favoriet bij kinderen. Op 20 februari kunnen bezoekers ’s middags braakballen pluizen.

Bij Museum Kaap Skil zijn er elke dag extra activiteiten, behalve op maandag, want dan is het museum gesloten. Er zijn juttersverhalen, creatieve workshops en op woensdag zijn de molenaars aan het werk. Op vrijdag 22 februari kunnen bezoekers de conservator helpen om objecten op naam te brengen. Een bijzondere activiteit!

Op de websites van de musea is het dagprogramma te vinden; kijk hiervoor op www.ecomare.nl en www.kaapskil.nl . Bij Museum Kaap Skil is de landelijke museumkaart geldig. Voor wie deze kaart niet heeft maar wel naar beide musea wil, biedt de combikaart van Stichting Texels Museum uitkomst. Hiermee bezoek je Ecomare en Museum Kaap Skil tegen het zeer gunstige tarief van € 18,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen. De combikaart is te koop bij de musea.