DE KOOG - Op vrijdag 26 oktober om 11.10 uur was het zover: de 250.000ste bezoeker van dit jaar kocht een entreekaartje bij Ecomare. Deze mijlpaal liet het centrum niet voorbij zomaar gaan. Plaatsvervangend directeur Anneke Schrama had een bijzondere verrassing voor ze bedacht!

Opa, moeder en de twee kinderen Bresser-Van der Molen uit Nieuwegein waren de gelukkigen. Als afsluiting van een leuke week herfstvakantie bezochten ze Ecomare en vielen met hun neus in de boter. Ze kregen een tasje met boeken en spulletjes uit de winkel van Ecomare en een uitnodiging om ’s middags mee te gaan met het vrijlaten van opvangzeehonden.

De familie nam de uitnodiging graag aan. Het was een gelukkig toeval dat op de dag dat de 250.000ste bezoeker naar Ecomare kwam, er ook vijf opvangzeehonden werden teruggebracht naar zee. Ecomare houdt dit altijd geheim, om te grote toeloop te voorkomen. Meegaan met het vrijlaten van zeehonden is voorbehouden aan genodigden en daarmee een exclusief voorrecht. De familie Bresser-Van der Molen mocht zelfs een kist openen om een zeehond de vrijheid te geven. Zo werd hun laatste dag op Texel, ondanks de regen, een heel feestelijke dag.