TEXEL - Museum Kaap Skil is dé plek om deze herfstvakantie een dag naar toe te gaan. Er zijn elke dag extra activiteiten, terwijl het museum al zoveel te bieden heeft! Een bezoek aan het veelzijdige museum in Oudeschild is het perfecte Texelse uitje voor alle leeftijden.


De herfstvakantie begint goed met de Nationale Archeologiedagen van 11 t/m 13 oktober. Dit weekend kunnen bezoekers van het museum de conservator helpen met zijn werk. Wil je meer weten over de opgedoken pronkbeker? Kom dan op 12, 13, 23 of 24 oktober naar de presentatie van de conservator bij dit unieke object.

Museum Kaap Skil is een plek vol verhalen. Elke dag vertellen de jutters in de jutterij over hun strooptochten op het strand. Bij de watertafel zorgt de uitgebreide uitleg voor meer begrip over de werking van dijken. En dankzij de verhalen bij de spullen in de scheepskist van de elfjarige Jacob Haafner, krijgen kinderen inzicht in het leven van een scheepsjongen op een VOC-schip.

Verschillende inloopworkshops in de Museumwerkplaats doen een beroep op de creativiteit van bezoekers. Op de ene dag worden er bootjes in flesjes geknutseld, de andere dag kunnen bezoekers een Delftsblauw tegeltje ontwerpen en tekenen. In andere workshops worden windvangers, jutterstukken en scheepsvlaggen gemaakt. Deelname is gratis.

Voor de vrijwilligers van Museum Kaap Skil zijn de herfstvakantieweken de afsluiting van het seizoen. De touwslagers, smid, nettenboeters en alle verhalenvertellers zijn deze weken nog te bewonderen. Alleen de molenaars zijn jaarrond op woensdag en donderdag aanwezig.

Het aantal en de variatie aan activiteiten is te groot om allemaal op te noemen. Op de website staan ze per dag gerangschikt in de agenda. Kies de dag met activiteiten die je niet wilt missen en zet koers naar Museum Kaap Skil!