TEXELS - Wat doe je in je extra week kerstvakantie? Ga op ontdekkingstocht in je eigen omgeving! Bij Museum Kaap Skil en Ecomare krijgen kinderen gratis warme chocolademelk op de dagen dat ze anders naar school zouden zijn gegaan. Wie een Texelse museumpas heeft, mag bovendien gratis naar binnen.

Best lekker, zo’n extra week vakantie. In je eigen tempo kun je deze dagen goed gebruiken om nieuwe ontdekkingen te doen. Waarom Texel van wereldbelang was in de zeventiende eeuw, bijvoorbeeld. En hoe het komt dat er allemaal oude scheepswrakken bij Texel op de zeebodem liggen en wat daarin gevonden wordt. Om hier meer over te weten te komen, ga je naar Museum Kaap Skil. Het museum ziet er fantastisch uit, vol lichtjes. De warme chocolademelk is verkrijgbaar in het gezellige Museumcafé. Loop ook even door de Museumwinkel; er is uitverkoop!

Bij Ecomare kun je natuurlijk zeehonden kijken. De opvang zit behoorlijk vol, met zeehonden in alle fases van de opvang. Maar Ecomare heeft veel meer te bieden dan alleen zeehonden! Verdiep je in het werk van wetenschappers, probeer alle dieren in het Zeeaquarium te ontdekken - kan jij het zeepaardje vinden? - en leer meer over Werelderfgoed Waddenzee. Wat hebben we toch een geluk, dat wij in zo’n bijzonder gebied mogen wonen!

Museum Kaap Skil is van dinsdag t/m zondag open van 10-17 uur, Ecomare dagelijks van 9.30-17 uur. Een QR-code is noodzakelijk voor iedereen van 13 jaar en ouder. De gratis-warme-chocolademelk-actie geldt voor kinderen van 20 t/m 24 december.