DE KOOG - De serre van het restaurant van Ecomare heeft tijdelijk de functie van tentoonstellingsruimte gekregen. Onder de titel ‘Tijdelijk opgeslagen’ zijn er opgezette dieren, modellen en botten van uitgestorven landzoogdieren te zien. Ook de eilandbiologie komt aan bod.

Vanwege de bouw van de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad in het museum was er enerzijds behoefte aan extra attracties voor de bezoekers en anderzijds tekort aan opslagruimte voor de collectie. Het tentoonstellen van een aantal aansprekende collectiestukken in de serre is voor beide punten een oplossing.

Bezoekers van Ecomare waarderen de kleine, knusse ruimte; ze vinden het leuk dat alles van zo dichtbij te bekijken is. De opgezette zeehond die centraal in de ruimte ligt, mag zelfs aangeraakt worden. Dit geldt ook voor een opgezette vos, een van de voorbeelden van dieren die niet op Texel voorkomen.

Ondertussen is zaal 1 van het museum, de zaal waar voorheen de wolharige neushoorn in stond, helemaal leeggehaald. Momenteel zijn de schilders er aan het werk. Begin mei verwacht Ecomare daar de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad te openen. Tijdens de werkzaamheden zijn de andere tentoonstellingszalen en het restaurant van Ecomare gewoon toegankelijk.