TEXEL - Om zorgmedewerkers te bedanken voor wat ze de afgelopen maanden hebben betekend in de coronacrisis, bieden de Texelse hotels 1.000 overnachtingen aan hen aan. Er worden zo 500 mensen blij gemaakt. "Deze zorghelden verdienen het om in de watten te worden gelegd", aldus Andreas Schraag van de Texelse Hotel Vereniging.

De hotels vinden dat nu eens voor de zorgmedewerkers zelf gezorgd mag worden. "Toen we het initiatief voorstelden aan onze leden zeiden Texelse hotels volmondig en vanuit het hart: JA! Daarmee zijn veel leden vertegenwoordigd in deze actie en dat is nu al hartverwarmend", aldus Andreas Schraag, bestuurslid van de Texelse Hotel Vereniging.

Belangeloos
De actie is belangeloos opgezet, 'ondanks dat ook de Texelse hotels het afgelopen maanden zwaar hebben gehad door de enorme terugloop van boekingen'. De hoteleigenaren geven aan iets terug te willen doen voor de zorgmedewerkers. Iedereen die de afgelopen twee maanden een onmisbare maatschappelijke bijdrage heeft geleverd, kan zich aanmelden voor de actie. Van leraren, tot buren, vakkenvullers, de thuishulp en de verpleging.

Aanmelden kan tot en met 24 mei op texel.net/zorgheldenoptexel. De winnaars krijgen een bon voor twee overnachtingen met ontbijt voor twee personen in één van de 30 Texelse hotels. Vanaf 1 juni kunnen de winnaars hun gewonnen prijs met een aankomst tot 26 maart 2021 verzilveren, uiteraard op basis van beschikbaarheid.