TEXEL - Het was een bijzondere stap in de carrière van Charlotte Biskop: boswachter worden op Texel. Afgelopen januari begon ze haar nieuwe avontuur en verruilde ze haar oude baan als journalist voor de natuur op het waddeneiland. Daar komt na ruim een half jaar alweer een einde aan. Charlotte gaat namelijk terug.

"Het is een heel leuke baan en ik heb ontzettend lieve collega's, maar vanwege privéomstandigheden heb ik besloten toch terug te gaan naar het vasteland", vertelt Charlotte aan NH Nieuws.

Toen ze afgelopen januari de oversteek naar Texel maakte, was ze dolenthousiast. Na haar eerste dag "had ze er allesbehalve spijt van". De bedoeling was dat haar familie op den duur ook overkwam. Dat bleek echter anders te lopen. "Zij wonen nu nog in de randstad. Mijn vrouw werkt daar en haar zoontje gaat daar na de zomervakantie naar de middelbare school."

Van de keuze om naar Texel te gaan heeft Charlotte geen spijt. Ze wilde achter haar bureau bij de NOS weg en uit haar comfortzone getrokken worden. Daarom pakte ze haar spullen en maakte deze opmerkelijke stap. "Dit was een onwijs leerzame periode. Vooral over het eiland en de natuur, maar ook over mezelf persoonlijk. Maar ik ben nu eenmaal een journalist en dat blijf je altijd. Verhalen maken: daar ligt mijn hart", legt Charlotte uit.

Charlotte gooit niet direct de handdoek in de ring. Tot 1 oktober blijft zij door de natuur van Texel struinen als boswachter. Vanaf die datum geeft ze het stokje over aan de volgende.