TEXEL - Junior Cyber Agents gezocht! De gemeente Texel doet mee aan project HackShield Future Cyber Heroes: een educatieve game waarmee kinderen tussen de 8 en 12 jaar leren hoe ze zichzelf kunnen wapenen tegen online gevaren. Michiel Uitdehaag, burgemeester van Texel, is op zoek naar ‘Junior Cyber Agents’ om samen met hem en de politie te zorgen voor een veilige digitale wereld. Bekijk zijn oproep op YouTube en doe mee!

De maatschappij digitaliseert in toenemende mate. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van ‘Noord-Holland Samen Veilig’ met de pilot HackShield. Vanaf vandaag, 2 september, start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 Noord-Hollandse gemeenten op zoek naar Junior Cyber Agents.

Word een Cyber Agent!

In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.Texel doet een oproep aan alle kinderen, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s: help mee en word Junior Cyber Agent! Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is? Heb je het in je om jezelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken! Doe mee en zorg samen met de politie en burgemeester voor een veilige digitale wereld.

Huldiging
De beste Cyber Agents van Texel worden in december gehuldigd op het gemeentehuis. Zij zijn namelijk de helden van de toekomst. Op 1 juli werden in de zeven pilotgemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Noord-Holland wordt de eerste provincie met een eigen team Junior Cyber Agents.

Kom in actie!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Kom in actie. Je kunt HackShield online spelen of downloaden in de App store. Op www.joinhackshield.nl/gemeente/texel zie je het aantal Cyber Agents en hun scores op Texel.

Meer weten? www.joinhackshield.nl.