TEXEL - Tientallen zeehondenexperts namen begin deze week deel aan de Seal Rescue Conference bij Ecomare, een driedaagse bijeenkomst van Europese zeehondencentra. Zo’n vijftig deelnemers uit verschillende landen wisselden kennis en ervaringen uit, in plenaire sessies en tijdens informele gesprekken. Ecomare organiseerde deze conferentie voor het eerst en kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

Dierverzorgers Hilde Smit en Jarco Havermans waren verantwoordelijk voor de organisatie van de conferentie: “We hebben een afwisselend programma samengesteld, met verschillende presentaties en activiteiten.” Onderzoekers deelden de laatste wetenschappelijke inzichten, verschillende opvangcentra gaven een presentatie, dierenartsen behandelden klinische voorbeelden en er waren verhalen over (veranderingen in) het leefgebied van de zeehond.

De deelnemers hadden tussendoor, in de pauzes, tijdens het bezoek aan het museum van Ecomare, ’s avonds en tijdens de afsluitende excursie, ruim de gelegenheid om elkaar te spreken. Zo konden ze nieuwe contacten leggen en oude aanhalen. De deelnemers kwamen uit Nederland, België, Ierland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De voertaal was dus Engels.

De Seal Rescue Conference is een jaarlijks terugkerend evenement, dat nu voor het eerst bij Ecomare werd georganiseerd. Hierdoor hadden alle dierverzorgers van Ecomare om toerbeurt de gelegenheid om sessies bij te wonen. Ook andere medewerkers van het centrum schoven geregeld aan. Ecomare blikt tevreden terug op drie interessante, inspirerende en nuttige dagen.