TEXEL - Van 26 september tot en met 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs deuren om zoveel mogelijk kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. In totaal werd er met de Kinderpostzegelactie maar liefst 9.401.715 euro opgebracht. Deze maand ontvangen alle deelnemende scholen een certificaat met het door de school opgehaalde bedrag en een presentje als dank voor de inzet. Vijftig geluksvogels kregen vandaag echter al een heel speciaal bedankje van Stichting Kinderpostzegels: een schoolreis naar Duinrell!

Vijftig klassen vol geluksvogels naar Duinrell
De vijftig gelukkige klassen ontvingen een persoonlijke mail met de speciale verrassing van missiecoach Dylan Haegens en een fysieke Kinderpostzegel-oorkonde. Onder deze groepen bevinden zich dertig klassen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling en vijf klassen die als eerste de geheime Minister van Kinderpostzegels raadden. Als waardering voor de jarenlange inzet verloot Stichting Kinderpostzegels daarnaast dit jaar voor het eerst vijftien schoolreisjes naar Duinrell onder scholen die voor de vijfde, vijftiende of vijfentwintigste keer meedoen. De schoolreizen worden mede mogelijk gemaakt door attractiepark Duinrell en PostNL.

Winnaars Texel
Groep 7 van basisschool PCBS De Fontein in Den Burg en groep 7/8 van BS De Vliekotter in Oosterend zijn enkele van de gelukkigen. Zo is de klas van De Fontein een van de uitblinkers met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling en doet De Vliekotter alweer vijftien jaar mee aan de Kinderpostzegelactie. ‘De leerlingen die hebben meegeholpen en langs de deuren zijn gegaan, zijn natuurlijk stuk voor stuk toppers. Via deze weg zetten we graag een aantal van deze toppers in het zonnetje’, aldus Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels.