TEXEL -Elke donderdag in oktober zijn er, onder deskundige leiding van een gids, rondleidingen door de Oudheidkamer in Den Burg. De gids neemt maximaal 10bezoekers mee door het prachtig ingerichte huis en de tuin. De rondleidingen starten om 10:00 en 14:00 uur, aanmelden kan telefonisch of in het museum tot een dag van tevoren.

Het huis waarin de Oudheidkamer is gevestigd, stamt uit 1599. Het is een van de oudste huizen van Texel. Het kleine museum herbergt vele mooie spullen waaraan boeiende verhalen verbonden zijn. Samen met de gids stappen de bezoekers terug in de tijd. De gids vertelt over hethistorische huis, de prachtige kruidentuin en de mooie objecten.

Tijdens deze rondleiding komen de verhalen en de voorwerpen extra tot leven.De rondleider deelt deze verhalen graag met de bezoekers. De Oudheidkamer is voor gewoon bezoek gesloten op de donderdag. De rondleiding vindt daardoor in alle rust plaats. Aanmelden voor de rondleiding kan telefonisch via 0222-313135 en aan de balie van de Oudheidkamer tot een dag van tevoren. Deelname aan de rondleiding kost€4,50.