TEXEL - Vanaf 1 april zijn bezoekers weer van harte welkom bij de Oudheidkamer. Op donderdag 30 maart vierden vrijwilligers en medewerkers van Stichting Texels Museum de start van het nieuwe seizoen. Het huis, de kruidentuin en de vrijwilligers zijn er klaar voor om bezoekers te ontvangen en hen het Texelse leven van vroeger te laten ervaren.

De tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd' is ook dit jaar nog te zien op de bovenverdieping van het museum. Er wordt kleding getoond die rond 1870 op Texel werd gedragen; van onderkleding tot zondagse kleding. Filmpjes tonen het aankleedproces en ook de verschillende onderdelen van de Texelse kap zijn te zien. Het was een hele kunst om alle plooien precies even groot te maken!

Het pittoreske museum in het centrum van Den Burg is van maandag t/m zaterdag te bezoeken. Om de drempel voor jongvolwassenen te verlagen, betalen zij gereduceerd tarief. Voor bezoekers van 4 t/m 25 jaar bedraagt de entree € 2,50. Met een Texelse museumkaart of de landelijke Museumkaart is de entree gratis. Tijdens de Museumweek, van 1 t/m 7 april, mogen mensen ook met de Museumkaart van een ander gratis naar het museum. Dit is een landelijke actie van de Museumvereniging en geldt voor alle musea waar de Museumkaart geldig is.