OUDESCHILD - Op zaterdag 11 mei is graanmolen De Traanroeier in Oudeschild van 10-16 uur gratis toegankelijk. Het is dan namelijk Open Molendag. Op Texel doen De Traanroeier en molen Het Noorden mee. De molenaars zijn aanwezig en in De Traanroeier worden pannenkoeken en drie-in-de-pan gebakken. De opbrengst is vanzelfsprekend voor de molen.

Daags na Open Molendag 2018 heeft De Traanroeier nieuw riet gekregen op de romp en de kap. De molen staat er nu weer prachtig bij. Molen Het Noorden zit momenteel precies middenin een grootschalige renovatie: alle rietbedekking is eraf en er worden nieuwe wieken gemaakt. Een bezoek aan deze markante poldermolen is dit jaar daardoor wel heel speciaal. Het uitzicht is overal!

Op zaterdag 11 mei is er van alles te doen op Texel. Naast Open Molendag worden er ook de Reddingbootdag en het WadVogelfestival georganiseerd. Combineer de activiteiten in een mooie fietstocht en kom nieuwe energie opdoen met een pannenkoek of drie-in-de-pan in De Traanroeier!

Molen De Traanroeier maakt normaal gesproken onderdeel uit van een bezoek aan Museum Kaap Skil. Op zaterdag 11 mei is de molen los van het museum toegankelijk via een tijdelijke ingang aan de Barentszstraat.