DE KOOG - Deze vakantie valt er zoveel te ontdekken bij Ecomare! In het Zeelaboratorium, bij echte wetenschappers, in het Zeeaquarium en in de tentoonstellingen. Zet je onderzoeksbril op, kies een onderzoeksvraag en ontdek het antwoord!

Heb je altijd al willen weten hoe de vacht van een zeehond voelt, wat het verschil is tussen een platvis en een rog, hoe een vogelveer eruit ziet onder de microscoop of hoe groot een vinvis wordt? Op deze en nog véél meer vragen, vind je het antwoord in Ecomare. Trek dus gerust een paar uur uit voor je bezoek aan dit veelzijdige centrum.

In de vakantie staat er regelmatig iemand met de Strandvondstenkar in het museum. Trek de laadjes open en vraag de medewerker het hemd van het lijf; het mag allemaal. Ook het Zeelab is geregeld open voor jonge onderzoekers. Op vrijdag 28 en zondag 30 april komen er echte wetenschappers naar Ecomare. Ze staan dan tussen 10.00 en 15.30 uur met een speciale stand in het museum. Je kunt er door microscopen naar verschillende organismen kijken en uitleg krijgen van de onderzoekers. Kijk in de agenda op de website voor data en tijden.

Ga je liever zelf op onderzoek uit? De indrukwekkende walvisskeletten, de tentoonstellingen, het Zeeaquarium en de vele dieren nodigen uit tot het doen van allerlei ontdekkingen. Of ga mee met een buitenprogramma en doe ontdekkingen in de Texelse natuur. Veel plezier!