TEXEL - Bij Museum Kaap Skil raken ook kinderen niet uitgekeken. De speciale kinderroute door de tentoonstellingen, verbazingwekkende juttersvondsten en de authentiek ingerichte vissershuisjes zorgen ervoor dat ook de jeugd met een schat aan nieuwe ervaringen de deur uit gaat. De meest gehoorde reactie is dan ook "Ik wist niet dat het hier zó leuk is!" Ontdek het zelf, deze voorjaarsvakantie.

In het entreegebouw van Museum Kaap Skil zijn twee nieuwe, spectaculaire tentoonstellingen te zien. Wereldreis, op de eerste verdieping, gaat over de wereldwijde handel in de 16e en 17e eeuw. Eeuwenoude opgedoken voorwerpen illustreren de verschillende bestemmingen en de handel die daar werd gedreven. In de tentoonstelling Palmhoutwrak val je van de ene verbazing in de andere: wat een enorme rijkdom zat er in dat 17e-eeuwse schip! Topstuk is een bijna volledig intact gebleven zijden jurk van koninklijke allure. Je kijkt je ogen uit!

Kinderen vinden hun eigen avontuurlijke route in de tentoonstellingen. Zij kunnen hun oor te luisteren leggen tegen de schelpjes, die laag bij de grond hangen. Zo ontdekken ze heel andere dingen dan hun ouders, want het schelpje heeft haar eigen blik op de wereld. Favoriet bij kinderen is ook een groot opengewerkt schip; als een poppenhuis!

Op beide woensdagen in de voorjaarsvakantie geeft kunstenaar Paulien Valk tussen 14 en 16 uur een inloopworkshop striptekenen. Op de dins- en donderdagen zijn er rondleidingen door de tentoonstellingen en regelmatig vertelt een jutter over zijn avonturen in de jutterij. Kijk voor data en tijden op kaapskil.nl, kies je dag en kom het zelf beleven. Tot ziens in Oudeschild!