OUDESCHILD - Het terugkerende thema van de Nationale Museumweek is ‘Ontdek samen ons echte goud’. Dit jaar sluit het thema naadloos aan bij de pronkbeker uit het Palmhoutwrak die momenteel bij Museum Kaap Skil te zien is. Op woensdag 10 en donderdag 11 april vertelt de conservator over de vondst.

Tijdens de Nationale Museumweek, van 8 t/m 14 april, wordt er extra aandacht besteed aan de musea en zijn er allerlei activiteiten. Bij Museum Kaap Skil kunnen bezoekers op woensdag en donderdag om 11 en 14 uur samen met de conservator de opgedoken verguld zilveren pronkbeker ontdekken.

Conservator Alec Ewing zal zelf van alles vertellen, maar is ook graag bereid om vragen te beantwoorden. Op één vraag kan hij nog geen antwoord geven: “Wanneer komt de Jurk, die ook opgedoken is bij het Palmhoutwrak, terug naar Texel?” De pronkbeker is een representant van de bijzondere, rijke lading van het wrak. Op termijn komt de hele Palmhoutwrak-collectie naar Museum Kaap Skil. Wanneer precies is nog niet bekend.

Over de pronkbeker is een speurkaart voor kinderen gemaakt. Het helpt de kenmerken en bijzonderheden van de beker te ontdekken. Ook gaat de kaart op speelse wijze in op de herkomst, het gebruik en de restauratie van de pronkbeker. Kinderen krijgen de speurkaart gratis bij de receptie.