TEXEL - Op 2 en 3 augustus vertelt microfotograaf Wim van Egmond om 11 en 14 uur bij Ecomare over de tentoonstelling Biofilm. Hoe maakte hij de prachtige opnames van het verborgen leven van het wad en wat is er te zien op de beelden? Aansluitend geeft hij samen met kunstenaar Paulien Valk de workshop ‘Het portretteren van microleven’. In de workshop kunnen deelnemers door microscopen kijken naar de microben van het wad en ze natekenen.

Biofilm is onderdeel van de SEA Art Tour. Kunstenaar Wim van Egmond legde op bijzondere wijze het microscopische leven van het wad vast. Timelapse-opnames versnellen de langzame bodemprocessen en sterk vergrote microscoopbeelden laten de kleinste wezens van het wad zien. Een wereld die normaal gesproken onzichtbaar is. Op de grote schermen in Ecomare zijn de microben indrukwekkend en intrigerend.

Wim van Egmond heeft de microbiële wereld leren waarderen en bewonderen. In de lezing deelt hij zijn gevoelens en opgedane kennis. In de aansluitende workshop kunnen bezoekers zelf aan de slag met de microscopische organismen. Aan de workshops kunnen 20 mensen per keer meedoen. Gratis kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie. Leeftijd of niet kunnen tekenen maakt voor de workshop niets uit. Het motto is: “Als het lijkt is het wetenschap, als het niet lijkt is het kunst”.

Tussen de lezingen en de workshops door is Van Egmond in de tentoonstelling Biofilm aanwezig om bezoekers te vertellen over de organismen die te zien zijn.