TEXEL - De online editie van de Museumweek is van start. Conservator Alec Ewing van Museum Kaap Skil neemt bezoekers mee op een online ontdekkingsreis. Tijdens de Museumweek, van 19 t/m 25 april, geeft hij een rondleiding langs de maquette van de Reede van Texel. Boek een kaartje en ontdek de verhalen van Texel in de zeventiende eeuw!

De rondleiding van Alec Ewing voert langs verschillende onderdelen op de maquette van de Reede van Texel. Deze enorme maquette, de grootste in zijn soort, herbergt een schat aan verhalen. Alec licht er een aantal uit en vertelt over De Zeven Provinciën - het admiraliteitsschip van Michiel de Ruyter, De Koning Salomon - een fluitschip dat op de Oostzee voer, Het Witte Paard - een WIC-schip, walvisvaarders, VOC-vloten en nog veel meer. De kijker ontdekt ook het oude dorp Schild met alle bedrijvigheid die de rede met zich meebracht: van de wezenputten tot de kroegen en bordelen.

Om de rondleiding mee te maken, kan een kaartje gekocht worden op de website van de Museumweek: https://www.museum.nl/nl/museum-kaap-skil/rondleiding/online-rondleiding-duik-in-de-verhalen-van-de-reede-van-texel. Houders van een Museumkaart betalen €2,-, voor anderen kost het €5,-. Vrienden van Museum Kaap Skil kunnen de lezing gratis volgen.

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging. Vanwege de gedwongen sluiting van de musea vindt hij voor de tweede keer online plaats, maar in tegenstelling tot vorig jaar konden de musea zich goed voorbereiden. En dat is te merken aan het aanbod! Op museum.nl is een heel scala aan lezingen en andere online activiteiten te vinden. Wie na de lezing van Alec Ewing de smaak te pakken heeft gekregen, kan hier terecht voor nog veel meer interessante activiteiten.

Wie Museum Kaap Skil een extra steuntje in de rug wil geven, kan Vriend worden vanaf € 15,- per jaar op kaapskil.nl/vriend. Activiteiten zoals deze virtuele rondleiding zijn voor de Vrienden altijd gratis.