NOORDKOP - De Italiaanse stad Venetië is één van de populairste bestemmingen van Europa. En met recht! Op woensdag 16 februari om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over de prachtige stad. Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt tijdens deze lezing uitgebreid over de rijke cultuur van Venetië aan de hand van mooie beelden. Als geschiedenis- en kunstliefhebber wil je dit niet missen!

De Meest Serene
De oorsprong van Venetië ligt in de vijfde eeuw, toen de eerste bewoners vluchtten van het vasteland voor invallende Hunnen en Germaanse stammen. Het water, aan alle kanten van de stad, bleek eeuwenlang een effectieve verdediging. Pas in 1797 wist Napoleon de stad in te nemen. Niet voor niets dat de stad zich hiervoor de titel ‘La Serenissima’ had aangemeten, de Meest Serene. 

Sereen is het al een behoorlijke tijd niet meer. Er komen dan jaarlijks 24 miljoen toeristen naar de stad, en dat op een inwonersaantal van zo’n 50.000 mensen. Dat die toeristen op de stad afkomen is dan wel weer goed te begrijpen. De San Marco, de palazzi aan het Canal Grande, de Accademia, en de biënnale maken de stad uniek in Europa. Er is geen stad zoals Venetië.

Hoe het werkt
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten voor deze lezing zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.