DEN HELDER - De modernistische kunstenares Barbara Hepworth (1903-1975) heeft een omvangrijk en doordacht oeuvre. Op woensdag 11 mei om 19:30 organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over de Engelse beeldhouwster. Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt de deelnemers uitgebreid over haar werk aan de hand van prachtige beelden.

Harmonie

Hepworth’s kunst was niet alleen bekroond, maar ook veelzijdig. Haar kunstwerken variëren van figuratief tot abstract en bestaan uit allerlei materialen, van hout tot brons. Ze was geen avant-gardist die haar neus optrok voor alles wat figuratief was. In haar werken, zowel in de beelden van liggende moeders met kinderen als de abstracte vormen, zocht ze altijd naar harmonie. In deze lezing laat Dobrowolski-Onclin zien dat haar beelden, ondanks hun schijnbare eenvoud, helemaal niet zo simpel zijn.
Tijdgenoten Het toeval wil dat Hepworth studeerde en bevriend was met de beroemde beeldhouwer Henry Moore. Ook zijn beelden komen in deze lezing ter sprake, evenals het werk van Hepworths collega's, tijdgenoten en haar twee echtgenoten.

Kaartverkoop

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl