TEXEL - In de zomermaanden kwamen ze mager en verzwakt in onze opvang terecht, maar inmiddels zijn de zeehonden Hermana, Sailor, Popeye, Saartje, Bassie en Lucas genoeg aangesterkt voor een nieuwe kans in zee. Het was er rustig en droog weer voor en de zeehonden hadden geen haast. Eén nam een flinke omweg en allemaal kwamen ze meermalen terug op het strand. In het water bleven ze nog lang bij elkaar voordat ze uiteindelijk in groepjes vertrokken.

Aansterken

Hermana, Sailor, Popeye, Saartje, Bassie en Lucas waren afgelopen zomer in de opvang gekomen. Sommige waren hun moeder kwijtgeraakt, andere stonden net op eigen benen maar redden het zelf niet. Deze zeehonden wogen toen nog maar rond de 10 kilo. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot sterke zeehonden van ruim 30 kilo met genoeg reserve om op eigen benen te staan.

Meer weten?

Op onze website kun je meer lezen over de zeehondenopvang bij Ecomare. Onder het tabblad leesvoer vind je meer over zeehonden. Wil je de zeehonden in onze opvang een steuntje in de rug geven? Kijk dan eens op onze steun-pagina of doneer direct met de knop op onze Facebookpagina.