DE KOOG - Stichting Texels Museum heeft Els Ottenhof, voormalig zakelijk directeur van het Cobra Museum in Amstelveen, benoemd tot algemeen directeur. Els begint per 1 januari aan haar nieuwe functie op Texel.


Els Ottenhof is een goede bekende in de landelijke kunst- en cultuursector. Tot 2010 werkte zij als hoofd algemene zaken en adjunct-directeur bij het Cobra Museum, waarna ze er tot 2020 zakelijk directeur was. In haar periode als directeur ontwikkelde zij verschillende zeer goed lopende tentoonstellingen en lukte het haar om de bezoekersaantallen structureel te verhogen.

De keuze voor Els Ottenhof was unaniem. Reinier Heutink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Ik ben zeer verheugd met de nieuwe directeur-bestuurder en heb er alle vertrouwen in dat Stichting Texels Museum met Els een mooie toekomst tegemoet gaat.” Ook scheidend interim-directeur Bas van Spréw is blij dat hij de stichting in zulke goede handen kan overdragen: ”Ik denk dat Els een zeer goede directeur is, die veel voor STM (en misschien zelfs wel voor Texel) zal en kan gaan betekenen.”

Els Ottenhof zelf ziet er ook naar uit om op 1 januari aan te treden: “Texel, de natuur, het erfgoed en de zee spreken bijzonder tot mijn verbeelding. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te starten op Texel en om alle collega’s te leren kennen.”