TEXEL - Het Waddeneiland Texel is zeer populair bij vakantiegangers. Het ontbreekt hen echter vaak aan basiskennis van de uitbundige flora en fauna. In de behoefte te weten wat daar allemaal bloeit, zoemt, loopt. kruipt en vliegt wil de nieuwe 'Texel Natuur-Zakgids voorzien. De'instap' gids komt in handig ca. 15 x 10 cm zakformaat met 140 pagina's in ringband, vol foto's en tips. Hij past in de meeste zakken.


In de gids worden soorten behandeld die eenvoudig, meestal zonder verrekijker, vanaf fiets- en wandelpaden en schuilhutten zijn waar te nemen. Op deze manier hopen de auteurs- natuurfotografen- dat het publiek flora en fauna op naam kan brengen. Ook willen zij een impuls geven voor verdere verdieping.

Een preview van de gids is te bekijken op www.debruinekiek.nl

Bijzonder aan de gids is dat deze tot stand is gekomen door z.g. 'complementaire natuurfotografie'. Samenspel van camera en computersoftware. Op deze wijze kunnen plant en dier optimaal in hun omgeving worden afgebeeld. Prijs: E 9,95 Bestellen kan per e-mail info@debruinekiek.nl of via de boekhandel.

Auteurs/fotografen: Rob Kloosterman en Bertus van den Brink.

Uitgever: De Bruine Kiek Natuurfotografie

ISBN 9789090344843