TEXEL - Op Texel worden heel veel excursies aangeboden, maar ze zijn allemaal in het Nederlands of Duits. Ecomare en Staatsbosbeheer brengen daar nu verandering in. In juli en augustus worden er elke woensdag Engelstalige excursies aangeboden. Voor alle buitenlandse gasten die geen Duits spreken en Duitssprekenden die ook Engels verstaan. De excursies zijn op het wad en in De Slufter.

De excursie door De Slufter, Through the salt marshes of the Slufter, gaat door het noordelijk deel van het kweldergebied. Dit deel is niet openbaar toegankelijk, maar mag met een gids wel betreden worden. Tijdens een prachtige wandeling over de kwelder en door de aangrenzende duinen vertelt de gids over de geschiedenis van het gebied en de planten en dieren die er voorkomen.

Een wadexcursie is een belevenis! Alleen al om je voeten in het zuigende slib te zetten is voor veel mensen een heel nieuwe ervaring. Laarzen of goed-vastzittende schoenen die nat en vies mogen worden zijn wel een vereiste. Blote voeten geven namelijk een te groot risico op snijwonden door een mossel of oester. In het slib leeft van alles; de gids graaft de diertjes op met een wadgreep. Er is aandacht voor het kleine en het grote; ook het uitzicht en de vele vogels verderop worden bewonderd.

Beide Engelstalige excursies zijn te boeken via Ecomare. Dit kan op de website ecomare.nl/en bij Excursions of bij de receptie van het centrum. Staatsbosbeheer en Ecomare hopen dat met deze excursies meer mensen nader kennis maken met de bijzondere natuurgebieden van Texel.