TEXEL - Na sluitingstijd in een klein groepje met een dierverzorger achter de schermen, dat is het concept van de VIP-tours van Ecomare. Deze speciale rondleiding wordt komende maanden eens per week georganiseerd. Een unieke kans om iets bijzonders mee te maken!

De groepsgrootte wordt tijdens de VIP-tours heel beperkt gehouden: er geldt een maximum van 6 personen en een minimum van 4. De deelnemers komen op plekken waar je anders nooit komt, zoals de pompenkelder. Bovendien hebben ze de dieren én de dierverzorger helemaal voor zichzelf. De dierverzorger kan daardoor makkelijk inspelen op specifieke interesses van de deelnemers. En natuurlijk gaat er ook een emmer vis mee naar de zeehonden!

Het idee voor de VIP-tours komt voort uit de zogenaamde 'Gouden Knip Challenge', een interne wedstrijd van STM voor nieuwe ideeën. Het concept is getest met Christine Groen, een van de juryleden van deze wedstrijd, die met een groep vrienden op een zaterdagavond door dierverzorger Jarco Havermans werden rondgeleid. Christine was na afloop heel enthousiast: "Het was een bijzondere belevenis. We vonden het erg leuk om over het stille buitenterrein met Jarco rond te lopen. Dat gaf een speciale sfeer en zijn bevlogenheid was erg inspirerend. De pompenkelder gaf een verrassend inkijkje in het veelzijdige werk van een dierverzorger bij Ecomare."

De VIP-tours staan gepland op 21 en 27 juli, 4, 10, 17 en 25 augustus en 2 en 8 september. Ze beginnen steeds om 19:30 uur, reserveren kan via ecomare.nl/excursies. De minimumleeftijd is 12 jaar, deelname kost € 40,- per persoon.