TEXEL - Op het strand bij Paal 16 stuitte een wandelaar vanmorgen op een wel heel zielig tafereel: een zeehond met een groot stuk visnet om zijn nek. Het net was diep ingesneden in de huid en het dier zag er behoorlijk gehavend uit. Bij Ecomare heeft dierenarts David Tijssen hem van het net bevrijd.

De dierverzorgers van Ecomare hebben de zeehond opgehaald. In de opvang heeft dierenarts David Tijssen, met hulp van dierverzorger Rowanne Huisman, het net losgesneden. Vervolgens heeft de zeehond antibiotica gekregen, om de ontstekingen te verhelpen. Behalve een gemene wond in zijn nek heeft het dier ook wondjes aan zijn kop, die vermoedelijk ook door het net zijn veroorzaakt. Gelukkig kwam de redding op tijd en zijn er nog geen vitale delen beschadigd.

De zeehond is Droppie genoemd. Het is een grijze zeehond, die vermoedelijk in de zomer van 2018 is geboren. Het dier was namelijk te groot om een eerstejaars te zijn. Hij woog 35 kilo, wat te weinig is voor een zeehond van bijna 2 jaar oud, maar daar zal het net ongetwijfeld debet aan zijn.

Droppie wordt nu nog binnen gehouden, waar hij kan bijkomen van zijn ervaringen. De dierverzorgers willen hem wel zo snel mogelijk naar een buitenbassin verplaatsen, waar de zon en het zoute water zijn wonden goed zullen doen. Hopelijk gaat Droppie snel eten, dat zal zijn herstel ook ten goede komen.