TEXEL - Het Texelse bedrijf NBC Eelman & Partners, accountants en adviseurs is partner van Museum Kaap Skil geworden. Via de adoptie van de miniatuur van het beroemde schip 'De Zeven Provinciën', waar Michiel de Ruyter menig zeeslag mee heeft gewonnen, steunt het bedrijf het museum. Zo draagt NBC Eelman bij aan het behoud en de uitbreiding van Museum Kaap Skil.

De miniatuurversie van De Ruyters schip is te vinden op de maquette van de Reede van Texel bij Museum Kaap Skil. Deze enorme maritieme maquette verbeeldt de situatie op de Reede rond 1660. De Zeven Provinciën ligt er voor anker om snel ten strijde te kunnen varen als dat nodig is. Het model is een exacte weergave van het oorspronkelijke schip, inclusief bewapening en bemanning.

NBC Eelman & Partners ondersteunt de financiële administratie van Stichting Texels Museum, waar Museum Kaap Skil onderdeel van uitmaakt. Zodoende bestond er al een samenwerking. De banden zijn door het partnerschap nog extra aangehaald. Als nieuwe sponsor van een schip heeft NBC Eelman & Partners een adoptiecertificaat met informatie over het schip gekregen, met vrijkaartjes voor Museum Kaap Skil en naamsvermelding op de sponsorwand in het museum en op de website. De Vrienden en partners van het museum dragen bij aan het behoud en het toegankelijk maken van het maritieme erfgoed van Texel.