OUDESCHILD - Regen en harde wind in de herfstvakantie? Geen nood, je kunt je uren vermaken in één van de musea van Stichting Texels Museum. Plan je bezoek slim om alle krenten uit de pap te pikken! Bij de vuurtoren en Museum Kaap Skil zijn speciale activiteiten in het kader van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Wat een ramp!

Vuurtoren
De vuurtoren is in 1864 gebouwd om scheepsrampen te voorkomen. Maar de toren heeft zelf ook een ramp doorgemaakt: de beschietingen in de Tweede Wereldoorlog. Bij een bezoek aan de toren ontdek je hier meer over. Wat doet dat kistje daar? Kinderen kunnen proberen de code van het hangslot te kraken. Wie het kistje weet te openen, gaat niet met lege handen naar huis. Ook bijzonder: de vuurtoren heeft in beide herfstvakantieweken avondopenstellingen. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de toren tot 21 uur geopend. Een unieke kans om vanaf grote hoogte de duisternis over Texel te zien vallen. Alle andere dagen is de toren van 10-17 uur open. Koop vooraf je ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl, om zeker te zijn van toegang.

Museum Kaap Skil
Bij Museum Kaap Skil is vlak voor de herfstvakantie een prachtige nieuwe tentoonstelling geopend, op de eerste verdieping van het entreegebouw. In Wereldreis vaar je met zeventiende-eeuwse handelsschepen naar alle windstreken en ontdek je waar welke goederen vandaan werden gehaald. De objecten in de tentoonstelling komen van de zeebodem bij Texel, het resultaat van vele scheepsrampen. Er zijn deze vakantie veel, uiteenlopende activiteiten in het museum. Van juttersverhalen en rondleidingen tot een workshop striptekenen en een zeevondstenverkiezing. Kijk voor het hele aanbod op de agenda op kaapskil.nl.

Ecomare
Ecomare pakt de herfstvakantie groots aan met het thema ‘Groot, groter, grootst’. Een audiotour en een speurtocht leiden langs alle extremen uit het dierenrijk van de wadden en Noordzee. Het meest extreem is het 24-meter lange skelet van de gewone vinvis, die sinds juni in het Zeeaquarium te bewonderen is! Op 20, 25 en 26 oktober kunnen kinderen zich creatief uitleven in de creahoek in het restaurant. Tijden en meer informatie zijn te vinden in de agenda op ecomare.nl.

Oudheidkamer
De Oudheidkamer verwelkomt kinderen deze herfstvakantie met gratis entree en extra kinderactiviteiten. Er is een speurtocht, een quiz en in de kruidentuin wordt een geheim onthuld. De activiteiten zijn doorlopend, dus kom naar het kleine museum in het centrum van Den Burg op het moment dat het jou uitkomt. Museumkaart is geldig.