OUDESCHILD - Sinds 1 juli zijn musea niet meer verplicht om bezoekers te laten reserveren voor hun bezoek. Zolang de anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd, is het museum vrij om bezoekers toe te laten. Omdat dit bij Museum Kaap Skil geen probleem is, kunnen mensen nu weer op de bonnefooi het museum bezoeken.

Kaartjes voor Museum Kaap Skil kunnen nog steeds gekocht worden op kaapskil.nl, maar ook bij de entreekassa. Mensen die gratis entree hebben, zoals Museumkaarthouders, kunnen zich gewoon met hun toegangsbewijs melden bij de kassa. In juni moesten zij vooraf een tijdslot kopen op de website om zo een plek te reserveren, maar dat is dus niet meer nodig.

Museummanager Corina Hordijk is blij met de versoepeling: “We merken dat veel mensen spontaan besluiten naar ons museum te gaan. Ze zijn in Oudeschild en dan komt opeens het plan op. Dan is het heel jammer om zo’n drempel van een verplicht online gekocht tijdslot te hebben.”

Museum Kaap Skil heeft zoveel ruimte, zowel in de tentoonstellingen als op het buitenterrein, dat mensen altijd makkelijk voldoende afstand kunnen houden. Als het bij een specifieke tentoonstelling druk is, kunnen mensen prima eerst andere dingen bekijken en op een rustiger moment terugkomen. Pauze houden kan in het Museumcafé, op het terras of op een van picknicktafels die verspreid over het buitenterrein zijn geplaatst.