OUDESCHILD - Museum Kaap Skil brengt licht in de duisternis! Met een uitbundige, feestelijke lichtexplosie in het hoofdgebouw en sfeervolle verlichting op het buitenterrein. Daarnaast laat het museum het licht schijnen op objecten die met verlichting te maken hebben. En wie weet wat er verder nog allemaal aan het licht komt?

Het pittoreske buitenterrein van het museum ziet er dankzij de verlichting extra mooi en sfeervol uit. De kleine vissershuisjes en het straatje langs de Skilsloot lijken gemaakt voor een kerstverhaal. Op de maquette van de Reede van Texel, beneden in het hoofdgebouw, worden de schepen, hun reizen en de bijbehorende verhalen belicht. Bewonder de bedrijvigheid voor de kust van Texel in de zeventiende eeuw en ontdek de belangrijke rol van het eiland in de wereldhandel.

Gezinnen krijgen bij de receptie een bingo-kaart mee. Deze nodigt uit om goed rond te kijken in het openluchtmuseum. Zoek de afgebeelde objecten in het winkeltje en de huisjes van de visser en de timmerman. Wie roept als eerste "Bingo!"? Kinderen kunnen zich daarnaast bekwamen in de 'Kaapskills'. Vouw een bootje, versla je tegenstander bij het vaarspel en wandel rond op stelten. Zo wordt een museumbezoek wel heel leuk!

Museum Kaap Skil is dinsdag t/m zondag geopend, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Dus: licht het anker en zet koers naar Oudeschild!