TEXEL - Op donderdag 19 oktober was het feest bij Museum Kaap Skil. De familie Stolk uit Utrecht viel de eer ten deel om zich de 80.000ste bezoeker van het museum te mogen noemen. Museum Kaap Skil is enorm blij en trots met het hoge bezoekersaantal, dat alle verwachtingen overtreft. De familie Stolk werd vanwege deze mijlpaal in het zonnetje gezet.

De familie is op vakantie op Texel en had de npo-documentaire 'De Jurk en het Scheepswrak' gezien. En dan kan een bezoek aan het museum, waar deze jurk in het echt te bewonderen is, natuurlijk niet in je vakantie ontbreken!

Het gezin kreeg uit handen van Patrick van Dorrestein, teamleider receptie en restaurant van het museum, een tasje met een aantal unieke producten uit de Museumshop. Ook werden ze uitgenodigd om koffie/thee met taart te nuttigen in het Museumcafé, op een moment dat het hun paste.

Net als de familie Stolk komt, sinds de uitzending van de driedelige documentaire, een groot deel van de bezoekers van Museum Kaap Skil speciaal voor De Jurk. Dankzij alle aandacht in de (inter)nationale media voor De Jurk en het spannende verhaal rondom de vondst uit het Palmhoutwrak, zijn de bezoekersaantallen van Museum Kaap Skil omhoog geschoten. Gelukkig is De Jurk opgenomen in een permanente tentoonstelling, zodat iedereen de kans heeft om hem te komen bewonderen. De familie Stolk heeft ervan genoten!