TEXEL - De musea mogen vanaf zaterdag 5 juni weer open en de medewerkers van Museum Kaap Skil, Ecomare en de vuurtoren staan te trappelen om bezoekers te mogen ontvangen. De maandenlange sluiting was een hard gelag, zowel financieel als emotioneel, voor Stichting Texels Museum. Bezoekers zijn meer dan welkom!

De musea hebben binnen de regels elke mogelijkheid aangegrepen om mensen van dienst te kunnen zijn. Vanaf het moment dat de niet-essentiële winkels en terrassen open mochten, kunnen mensen terecht in de winkels van Ecomare en Museum Kaap Skil en is bij Museum Kaap Skil ook het terras open. Toen de dierentuinen en openluchtmusea open mochten, ging het buitenterrein van Ecomare van het slot. En nu kunnen de musea vanaf zaterdag weer in hun geheel bezocht worden. Een hele opluchting!

De musea bewaken de corona-regels zorgvuldig met aanwijzingen, routes en een beperkt aantal bezoekers. Wie naar een van de musea wil, moet vooraf een kaartje met aanvangstijd kopen. Dit kan op de websites van de betreffende musea. Vanwege de beperkte ruimte in de vuurtoren worden hier slechts 25 bezoekers per uur toegelaten. Om teleurstelling te voorkomen is het dus raadzaam om ruim op tijd te reserveren.