TEXEL - Op 10 november is ‘De Dag van de Mantelzorger’, een moment om alle mantelzorgers van Nederland te laten weten hoe zeer hun inzet en verzorging op prijs gesteld wordt. Zorgt u langere tijd voor iemand uit uw directe omgeving? Dan wil de gemeente Texel u - naast het feestelijke diner georganiseerd door Stichting Texels Welzijn - met een leuke verrassing waarderen voor uw inzet. Wethouder Huisman: “We zijn de vele Texelaars die belangeloos een familielid, vriend of buurtgenoot helpen, enorm dankbaar voor hun zorg en inzet. Daar willen we op deze manier even bij stilstaan.”

Als waardering voor deze zorg wil de gemeente u graag bedanken door middel van een leuk verrassingspakket. Hierbij zijn er verschillende keuzemogelijkheden in de sfeer van de komende feestdagen.

Wie komt in aanmerking?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte persoon. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Het gaat bij mantelzorg om méér dan gebruikelijke zorg: zorg die over een periode van ten minste 3 maanden en voor minimaal 8 uur per week wordt gegeven.

Woont u als mantelzorger op Texel en zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan kunt u de waardering aanvragen in de woongemeente van de zorgvrager. De woonplaats van de zorgvrager is dus leidend.

Hoe kan ik het aanvragen?

U kunt de waardering tot 25 november 2017 aanvragen via de gemeentelijke website: www.texel.nl. Als mantelzorger kunt u deze waardering voor uzelf aanvragen. Maar als zorgontvanger kunt u deze ook voor uw mantelzorger aanvragen. Een mantelzorger heeft één keer recht op een waardering.

Moeite met digitaal aanvragen?

Neemt u dan contact op met Stichting Texels Welzijn, Omring of Geriant. Of meldt u bij het gemeentelijk loket. Zij zijn u graag van dienst.