TEXEL - Op dinsdag 24 januari trapt dr. Ad van der Spek de driedelige winterlezingenserie van Ecomare af. Van 20 tot ongeveer 22 uur duikt hij in de geologie van het waddengebied, in het verleden en de toekomst. Toegang bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee in de pauze.

Ad van der Spek is geoloog bij onderzoeksinstituut Deltares. Hij is onder andere gespecialiseerd in de lange-termijn veranderingen van de kustlijn. In zijn lezing neemt hij zijn gehoor mee naar het geologisch verleden van het waddengebied en doet hij voorspellingen voor de toekomst. Wat staat ons te wachten?

De lezing vindt plaats in het restaurant van Ecomare. De deur gaat open om 19:45 uur, de lezing begint om 20 uur. In de pauze is er koffie en thee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De andere twee winterlezingen zijn:

Op 7 februari, door prof.dr.ir. Katja Philippart, marien ecoloog bij het NIOZ, over de biologische/ecologische verwachtingen voor het waddengebied.
Op 21 februari door prof.dr. Jan van Gils, ecoloog en vogelonderzoeker bij het NIOZ, over de effecten van klimaatverandering op wadvogels.