TEXEL - Ecomare organiseert een serie winterlezingen, geïnspireerd op de tijdelijke tentoonstelling Doggerland. De eerste lezing is op dinsdag 9 januari, in het restaurant van Ecomare. Aanvang 20 uur, de deur is open vanaf 19.45. De entree bedraagt € 5,- inclusief koffie/thee in de pauze.

De tentoonstelling Doggerland gaat over de periode, tienduizenden jaren geleden, dat de Noordzee grotendeels droog lag. Het steppegebied dat we nu Doggerland noemen, is zo'n 8000 jaar geleden definitief onder de golven verdwenen. De huidige Doggersbank bleef het langste droog, maar werd uiteindelijk ook overspoeld.

Op 9 januari wordt de lezing verzorgd door bioloog dr. Bram Langeveld, conservator van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Hij zal vertellen over het leven in het Noordzeegebied in de laatste ijstijd, toen Doggerland de verbinding vormde tussen Engeland en het vaste land. Bram Langeveld is een groot deskundige op het gebied van fossielen van uitgestorven zoogdieren en kan boeiend vertellen. Bram is een bekende van Texel: hij heeft meerdere keren bij de bottenberg als deskundige op het Havenvistijn gestaan.

Aanmelden voor de lezing is niet nodig. De deur van Ecomare gaat om 19.45 uur open, de lezing begint om 20 uur. Entree bedraagt € 5,-.