TEXEL - Kruiden kennen vele toepassingen. Er zijn geneeskrachtige, giftige en smakelijke kruiden, kruiden waar verfstoffen uitgehaald worden of die gebruikt worden vanwege hun geur. Voor wie meer wil weten over de verschillende toepassingen van kruiden, organiseert de Oudheidkamer een Kruidenworkshop op donderdag 20 juli en maandag 24 juli. Aanvang 19.00 uur, kosten € 20,-.

In de tuin van het museum groeien ruim honderd verschillende soorten kruiden. Vrijwilligers Nieteke Roeper en Annemieke Boelkens weten van elke plant welk onderdeel bruikbaar is en waarvoor. De kruidenworkshop begint in de tuin, waar wordt verteld over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde en de toepassing van diverse kruiden. Er zijn voorbeelden van kruidengeneesmiddelen om te bekijken. Vervolgens gaan de deelnemers in het museum zelf met kruiden aan de slag, onder het genot van kruidenhapjes en kruidendrankjes.

Vanwege de ruimte is het aantal deelnemers beperkt. Vandaar dat vooraf opgeven noodzakelijk is. Dit kan tot 18 juli bij Nieteke Roeper via 0222-318673 of spang@dds.nl. De deelnamekosten kunnen op de avond zelf worden betaald.