DEN BURG – Huiseigenaar Rien Mast uit Den Burg vertelt op zaterdag 23 april om 10:00 uur hoe hij zijn jaren ’60-woning energiezuinig maakte. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar hoe hij energie bespaart door isolerende bekleding van de gevel, zonnepanelen en elektrische wandverwarming. Inwoners uit gemeente Texel zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Rien te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Toen ik deze woning in 2018 kocht was deze flink verwaarloosd. Ik maakte een drastisch plan om te restaureren en het aardgasvrij te maken”, vertelt de huiseigenaar. “Dit deed ik door de totale gevel in te pakken met een soort ‘regenjas’ van hout en isolatiemateriaal. De bakstenen namen namelijk veel vocht op. Ook heb ik zonnepanelen met accu-opslag en een boiler. Het is nu een CO2-vrij huis en erg comfortabel. Ik vertel bezoekers graag hoe ik het heb aangepakt.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Texel, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.