TEXEL - Museum Kaap Skil is een verrassend veelzijdig museum in Oudeschild. Het gaat over scheepvaart, jutterij, de bijzondere maritieme geschiedenis van Texel en onderwatervondsten die uit de VOC-tijd stammen. In de kerstvakantie zijn er dagelijks extra activiteiten die een bezoek aan het sfeervol verlichte museum nóg leuker maken.

In de jutterij, tussen de duizenden strandvondsten, vertelt de jutter bijna dagelijks over zijn avonturen. Tijdens de activiteit Winter aan boord neemt meesterverteller Gilles je mee op een zeventiende-eeuws schip in de winter. Hoe was het om in die tijd in de barre kou op zee te zitten? Hoe hielden de zeelui zich warm?

In de Museumwerkplaats van Museum Kaap Skil worden verschillende inloopworkshops gegeven. Je kunt er bijvoorbeeld een portret maken van gejut hout of een scheepslichtje maken. In het Museumcafé kun je een wenskaart maken.

Kijk voor het dagprogramma en de tijden van de activiteiten op de website van Kaap Skil. Museum Kaap Skil is elke dag open, behalve 25-12 en 1-1.