TEXEL - Van de hand van Lauren Chater, een Australische auteur van historische romans, is onlangs een boek verschenen waarin de Jurk uit het Palmhoutwrak een hoofdrol speelt. Het bijzondere verhaal van het bij Texel gevonden zeventiende-eeuwse wrak vol puissant rijke vondsten en de prachtige, bijna volledig intact bewaard gebleven zijden jurk, is een inspiratiebron voor velen. Tot aan de andere kant van de wereld!

In het boek The Winter Dress onderzoekt textielhistorica Jo Baaker de herkomst en achtergrond van de prachtige opgedoken japon. Het brengt haar naar het Texel van nu en het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Conservator Alec Ewing en artistiek directeur Corina Hordijk van Museum Kaap Skil hebben de auteur voorzien van informatie over de Jurk en het Palmhoutwrak tijdens haar research voor het boek.

Het boek komt toevallig op een passend moment uit: het museum is druk bezig met een grote vernieuwing en hoopt vanaf juli de Jurk en vele andere schatten uit het Palmhoutwrak aan het publiek te kunnen tonen in een nieuwe tentoonstelling. The Winter Dress is te koop via bol.com.