OUDESCHILD - Op 17 november arriveren Sint en zijn Pieten op Texel. De intocht vindt plaats in Oudeschild, rond 12.30 uur arriveert de stoomboot in de haven van Oudeschild. De Goedheiligman wordt ontvangen door veel kinderen en de burgemeester van Texel. Na de intocht vinden er in de verschillende dorpen optochten en Sinterklaasvieringen plaats:

Den Burg
Vanaf ongeveer 14.00 uur maakt Sinterklaas een ronde door het centrum van Den Burg. Op de Groeneplaats houdt de Sint vanaf 14.30 uur een feestelijke bijeenkomst met de kinderen.

Oudeschild
Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken in optocht om 13.45 uur vanaf EP Voordeelland richting dorpshuis 't Skiltje. Daar wordt het feest gevierd tot ongeveer 15.00/15.15 uur. 's Avonds is van 19.30 tot 21.00 uur in 't Skiltje een Sinterklaasbingo en spel voor kinderen.

Oosterend
Rond 14.00 uur komt Sinterklaas de kinderen begroeten in het dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Op zaterdag 24 november is er ook een Pietenmiddag in het dorpshuis. Deze activiteitenmiddag start om 13.30 uur. En er kan dan een rondrit gemaakt worden met een paardenkar door Oosterend.